New for sale

For sale: Lange Haven 97, 3111 CC Schiedam

€1,750,000
Type of residence House, canal house, detached house
Liveable area 743.46 m²
Status New for sale
Plot size 471 m²
Acceptance By consultation

Description

Dit mooie monumentale pand is gelegen op een mooie locatie in het centrum van Schiedam. De Branderszaal zaal op de begane grond dateerd uit ca 1919 met mooie authentieke details zoals glas in lood, balken plafonds, originele schouw ect.

Het pand heeft op de begane grond een ruime entree, gang met monumentale trap naar de 1e etage, een kantoor/ontvangstruimte, diverse kamers met veel monumentale details, de Branderszaal, keuken en diverse ander ruimten. Vanuit de Branderszaal is er toegang tot de tuin aan de achterzijde

Op de eerste etage bevinden zich een overloop, 5 slaapkamers, zitkamer, 2 badgelegenheden, wasruimte en diverse bergruimten. Diverse kamers beschikken over authentieke details.
Op de 2e etage bevinden zich 2 ruime kamers en een badkamer.

De Branderszaal in monumentaal gebouw
De eerste bouwsels van dit pand dateren uit 1603. Aan de rechterkant van het pand is de 'Branderszaal'. Deze zaal is een overblijfsel van het distillateursverleden
Deze grote zaal is veel later gebouwd dan je zou vermoeden namelijk in 1919. De in Schiedam bekende architect Piet Sanders bouwde de zaal in de tuin van het bestaande pand aan, als vergaderzaal voor de Bond van Distillateurs. De distillateurs hadden door de Eerste Wereldoorlog klappen opgelopen in hun export. Om dit op te kunnen vangen, kwamen de distillateurs tot landelijke samenwerking." Zo is het te verklaren dat in de zaal ook het wapen van de stad Amsterdam te zien is. Aan het plafond zijn de hoofden van de toenmalige bestuurders van de distillateurs in hout uitgesneden.
Van 1853 tot 1925 was het een woonhuis van de familie Van Gent. Het linker gedeelte van het pand werd in 1925 verkocht aan de heer Groenendaal, van beroep koopman. Hij vestigde er een margarinefabriekje. Na de oorlog werd het pand bekend van de Meubelbeurs, die op 22 december 1976 afbrandde. Het pand werd vervolgens verbouwd tot wooneenheden.

Details

Oppervlak 743,46m2
Inhoud 3.395m3
Grondoppervlak 471m2
Bouwjaar 1860
Gelegen op eigen grond
Status Monument
Verwarming via CV via pelletkachel
Parkeren betaald of via vergunning
Enkel glas
Energielabel G (voorlopig label)
Mogelijkheid om toestemming te vragen aan de gemeente om de wettelijke bepalingen te wijzigen naar appartementsrechten (min 70m2) voor meer informatie neem contact met ons op zodat wij u in contact kunnen brengen met onze huis architect.

VRAAGPRIJS: € 1.750.000,-- KK

Adwil Vastgoed vermeld nadrukkelijk dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Deze dient slechts als uitnodiging tot het maken van een afspraak tot bezichtiging en het doen van een bod. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.
Bezichtiging: Alléén na een via ons kantoor gemaakte afspraak.
Hoewel deze presentatie met uiterste zorg is samengesteld, kan zij onjuistheden bevatten. Aan deze onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.
Adwil Vastgoed behartigt de belangen van de verkopende partij; neem uw eigen VBO aankoopmakelaar mee.
Ons Privacy Policy beleid kunt u vinden op onze site www.adwil.nl onder het kopje diensten / Privacy Policy.

Features

Offer
Reference number 07191
Asking price €1,750,000
Status New for sale
Acceptance By consultation
Offered since 06 November 2020
Last updated 12 November 2020
Construction
Type of residence House, canal house, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 1860
Surfaces and content
Plot size 471 m²
Effective area 743.46 m²
Content 3,395 m³
Surface area other inner rooms 44.7 m²
Surface area external storage rooms 16.77 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 12 of which (8 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Outdoors
Location City centre
Residential area
Features
Heating Fireplace
Has a fireplace Yes

Floor plans

Extra

Map

Close

Recently viewed